ویزای کانادا

ویزای توریستی کانادا یا Visitor Visa که زیر گروه Temporary Resident Visa یا TRV تقسیم‌بندی می‌شود،
یکی از انواع ویزای کانادا است که دارنده آن می‌تواند بسته به نوع ویزای توریستی خود (سینگل کانادا، مولتی کانادا، سوپر ویزای کانادا) وارد خاک این کشور شده و هر بار تا مدت معینی در کانادا بماند.
ویزای توریستی کانادا عمدتا به دو شکل ویزای یکبار ورود single entry و یا ویزای مولتیپل کانادا multiple entry صادر می‌شود. ویزای توریستی کانادا برای متقاضیان ایرانی بسته به نوع درخواست آنها به شکل یک بار ورود و یا مولتیپل صادر می‌شود. برای مثال اگر متقاضی ویزای توریستی کانادا قصد شرکت در یک کنفرانس و یا همایش علمی، فرهنگی … را داشته باشد، ویزای وی بصورت یک بار ورود با تاریخ مشخص برای خروج از خاک کانادا صادر خواهد شد؛ اما اگر متقاضی با ارائه مدارک مورد نیاز تقاضای ویزای بلند مدت توریستی نماید، برای وی ویزای مولتیپل کانادا صادر خواهد شد.
سوپر ویزای کانادا که نوع سوم ویزای توریستی این کشور محسوب می‌شود هم از نظر متقاضی و هم از نظر اعتبار ویزا و هم از منظر مدت زمان مجاز برای اقامت در هر بار ورود به کانادا تفاوت‌های اساسی با دو نوع دیگر ویزای توریستی کانادا دارد که در ادامه همین مقاله بطور مفصل به آن اشاره خواهد شد.

• ویزای سینگل کانادا
همانگونه که از نام این نوع ویزای کانادا بر‌می‌آید، ویزای سینگل کانادا تنها برای یک بار ورود به خاک کانادا در زمانی مشخص و تا مدتی معین صادر می‌شود. به بیان دیگر دارنده ویزای سینگل کانادا تنها قادر خواهد بود یک بار وارد خاک کانادا شود و مقید به ترک کانادا در زمان قید در ویزا است.
خروج فرد پیش از پایان اعتبار ویزای سینگل کانادا از این کشور بدان معنی نخواهد بود که وی می‌تواند تا زمان پایان اعتبار ویزای خود یک بار دیگر وارد کانادا شود. ویزای سینگل کانادا تنها یک بار ورود به خاک این کشور را جواز می‌دهد و پس از خارج شدن از کانادا حتی برغم باقی ماندن از اعتبار آن، دیگر ارزشی نخواهد داشت.
• ویزای مولتیپل کانادا
ویزای مولتیپل کانادا که در بین ایرانیان با نام‌هایی همچون ویزای مولتی کانادا و یا ویزای ۵ ساله کانادا نیز شناخته می‌شود، یکی از جذاب‌ترین انواع ویزای کانادا است. اگرچه ویزای مولتی کانادا در ذات نوعی ویزای اقامت موقت است اما بر اساس قوانین مهاجرتی کانادا و اطلاعیه‌های صادر شده، اعتبار این ویزا به جز در شرایط خاص تا زمان پایان اعتبار پاسپورت متقاضی خواهد بود. برخی از مهمترین ویژگی‌های ویزای مولتیپل کانادا از این قرار است:
نامحدود بودن تعداد دفعات ورود به خاک کانادا
اعتبار ویزا تا زمان اعتبار پاسپورت
امکان اقامت در کانادا تا ۶ ماه برای هر بار ورود
امکان تمدید مدت ۶ ماه در صورت کافی و قانع کننده بودن دلایل متقاضی
پس از گذشت ۶ ماه از ورود کافی است برای حتی چند ساعت از خاک کانادا خارج شوید تا با ورود مجدد بتوانید ۶ ماه دیگر در این کشور اقامت داشته باشد.
در صورتی که طی ۱۰ سال گذشته برای اخذ ویزای کانادا انگشت نگاری کرده باشید، برای درخواست مجدد نیاز به انگشت نگاری نخواهید داشت، حتی اگر تقاضای شما ریجکت شده باشد.
از آنجایی که اعتبار پاسپورت ایرانی حداکثر ۵ سال است، ویزای مولتیپل کانادا در ایران به ویزای ۵ ساله کانادا نیز شهرت یافته است. اما در عمل اگر از اعتبار پاسپورت متقاضی ویزای مولتیپل کانادا، ۳ سال مانده باشد، ویزای مولتیپل وی نیز ۳ سال اعتبار خواهد داشت.
چه کسانی می توانند ویزای مولتی کانادا را دریافت کنند؟
به طور کلی دو دسته از افراد واجد شرایط دریافت ویزای مولتی کانادا هستند:
• افرادی که با دلایل مورد قبول به طور مداوم نیازمند سفر به کانادا هستند.
• والدین بازنشسته ای که قبلا برای مهاجرت به کانادا از طریق اقامت فرزندشان اقدام کرده اند.
• ویزای نرمال
یکی از مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای ویزیتور کانادا و طبعا ویزای مولتیپل کانادا، دعوتنامه رسمی و معتبر از کانادا است. در ویزای نرمال کانادا تهیه و ارائه این دعوتنامه بر عهده متقاضی است و اوست که در حین ارائه مدارک برای ترجمه و ارائه به سفارت، دعوتنامه را نیز ارائه می‌دهد. به بیان دیگر در ویزای نرمال کانادا، تهیه و ارائه تمامی مدارک لازم برای ثبت نام ویزای کانادا (چه به روش ثبت نام آنلاین و چه به روش مراجعه حضوری به سفارت) بر عهده متقاضی خواهد بود. البته کارشناسان امور ویزا و وقت سفارت هلدینگ نیلگام در ارائه چک لیست و مشاوره همواره در کنار شما خواهند بود.
• سوپر ویزای کانادا
سوپر ویزای کانادا یا ویزای والدین نوع سوم ویزای توریستی کانادا است. ویزایی که مخصوص پدر، مادر و یا پدربزرگ و مادربزرگ فردی طراحی شده‌است که اولا اقامت دائم کشور کانادا را در اختیار دارد و ثانیا سن او بالای ۱۸ سال است. برای سوپر ویزای کانادا ارائه دعوت نامه از داخل کانادا الزامی است.
به بیان دیگر دعوت کننده می‌بایست فرزند و یا نوه متقاضی باشد. حداقل حقوق پایه دعوت کننده در کانادا نباید از ۲۴۰۰۰ دلار در سال کمتر باشد؛ مدارک اقامت و برگه‌های ارزشیابی شرایط مالی و مالیاتی فرد دعوت کننده نیز حتما می‌بایست ضمیمه پرونده درخواست سوپر ویزای کانادا شود. همچنین دعوت کننده باید بیمه خدمات درمانی متقاضی را حداقل برای یک سال از داخل خاک کانادا پرداخت کرده و فرد دعوت شونده باید زیرنظر پزشکان مورد اعتماد سفارت معاینه شود.
تاییده پزشک معتمد سفارت از آن جهت است که سلامت متقاضی پیش از ورود به کانادا تایید شود تا هدف از دریافت سوپر ویزای کانادا درمان و تحمیل هزینه‌های درمانی به دولت کانادا نباشد.

• اصل پاسپورت متقاضی با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام کلیه پاسپورت‌های
• یک قطعه عکس جدید ۵/۳ * ۵/۴ رنگی با زمینه سفید
• ترجمه شناسنامه
• ترجمه سند ازدواج در صورت همسفر بودن با همسر، در صورت همراهی فرزندان ترجمه گواهی اشتغال
• تکمیل فرم اطلاعات فردی و فرم اطلاعات خانوادگی برای هر یک از متقاضیان به صورت جداگانه
• مدارک مالی، شامل نامه تمکن بانک به زبان انگلیسی و ممهور به مهر امور بین الملل بانک به همراه گردش چهار ماهه حساب که نشان دهنده میزان درآمد ماهیانه متقاضی باشد. در صورتی که گواهی سپرده بلندمدت، گواهی خرید سهام یا اوراق بهادار، سند اتومبیل و اجاره نامه دارید نیز ارائه دهید (مدت اعتبار نامه تمکن مالی و ریزپرینت ۴ ماه اخر یک ماه است.)
• ترجمه اسناد ملکی
• در صورت نداشتن دعوت نامه، ارائه رزرو هتل و شرح برنامه سفر به همراه رزرو بلیط رفت و برگشت کانادا الزامی است
• ترجمه رضایت نامه محضری برای همراهی فرزندانی که بدون یکی از والدین قصد مسافرت دارند. رضایت نامه باید از سوی کسی باشد که آن ها را همراهی نمی‌کند
• کارمندان:گواهی اشتغال به کار به زبان انگلیسی روی سربرگ شرکت (با ذکر تاریخ شروع به کار، عنوان شغلی و درآمد سالیانه، نام مدیر یا سوپروایزر و مدت زمان موافقت شده با مرخصی)، ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر، ترجمه لیست بیمه دو ماه آخر و ترجمه حکم کارگزینی
• کارفرمایان:ترجمه “آگهی تاسیس”، “آگهی تغییرات” و آگهی تصمیمات” شرکت در روزنامه رسمی، ترجمه لیست بیمه و فیش حقوقی دو ماه آخر کارمندان، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، نامه تمکن بانک شرکت و ریزپرینت ۴ ماه آخر به لاتین
• تجار:ترجمه کارت بازرگانی، گواهی اتاق بازرگانی، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده، ترجمه لیست پرداخت بیمه
• مهندسان:ترجمه پروانه نظام مهندسی یا جواز ساخت
• کارخانه داران و صاحبان مشاغل آزاد:ترجمه پروانه بهره برداری، ترجمه جواز کسب، ترجمه آخرین لیست مالیاتی پرداخت شده و ترجمه لیست پرداخت بیمه
• بازنشستگان:ترجمه حکم بازنشستگی و ترجمه فیش حقوقی دو ماه آخر بازنشستگی (در صورت افزایش حقوق، ترجمه حکم افزایش حقوق بازنشستگی ارائه شود
• دعوت نامه، شامل مشخصات کامل دعوت کننده و متقاضی، نسبت، دلیل سفر متقاضی، آدرس و تلفن، مدت زمان اقامت و هرگونه موارد مرتبط دیگر (دعوت نامه پس از تنظیم باید به مهر و امضای دفتر (Notary Public) برسد
• مدارک فرد دعوت کننده: ارائه کارت شهروندی (Canadian Citizenship Card)، پاسپورت کانادایی، شناسنامه کانادایی(Canadian Birth Certificate) یا کارت اقامت(PR Card) از سوی فرد دعوت کننده الزامی است. همچنین سایر مدارک فرد دعوت کننده شامل گواهی اشتغال به کار، نامه بانک، برگه‌های مالیاتیNotice of) (Assessment و فرم های T4 یا T1 تاثیر بسیار زیادی روی نتیجه درخواست ویزای فرد دعوت شونده دارند.
• در پایان می‌توان گفت اگرچه ارائه دعوتنامه برای صدور ویزای سینگل و مولتیپل کانادا، الزامی نیست اما وجود دعوتنامه‌ای معتبر می‌تاند شانس ویزا شدن درخواست کانادا را تا ۵۰ درصد افزایش داد.

مراحل ثبت نام آنلاین ویزای کانادا
همانگونه که اشاره شد نخستین گام برای درخواست آنلاین ویزای کانادا ایجاد یک حساب کاربری انحصاری و تکمیل فرم از سایت رسمی سفارت کانادا است. مراحل کلی و راهنمای ثبت نام آنلاین ویزای کانادا به شرح زیر است:
• ایجاد یک حساب کاربری انحصاری و تکمیل فرم
• پرداخت آنلاین هزینه های مربوط به ویزا و انگشت نگاری
• دریافت برگه تاییده درخواست به همراه شماره پیگیری
• دریافت نامه انگشت نگاری
• حضور در یکی از سفارت خانه های کانادا برای انگشت نگاری
• بررسی نهایی و اعلام قبول درخواست ویزا
• مراجعه مجدد به سفارت برای تحویل پاسپورت و اخذ ویزا

مدیر میتواند در این مکان متنی را جهت قوانین گفتگو در واتساپ تنظیم کند و کاربرپس از مطالعه قوانین و پذیریش آنها با  کارشناسان  گفتگو  کند.